Alingsås Suzukiläger 2010

 


 

Den 18-19 sep anordnade Alingsås Suzukiförening och Alingsås Kulturskola ett pianoläger.

Ett 25-tal pianister från Värnamo, Göteborg, Kalmar och självfallet Alingsås tillbringade helgen tillsammans med särskilt inbjudna gästlärare Thomas Rydfeldt och Adan Brown som undervisade tillsammans med Karin Gustavsson och undertecknad.

Utöver "egna" pianolektioner fick alla pröva på dans med kulturskolans danspedagog Sofia Jonsson, som dagen till ära gjorde originalet till Michael Jacksons Beat it. Vi var många med betydligt stelare leder än ungdomarna som hade velat vara med på det passet!

Slagverksläraren Niels Nordin undervisar till vardags både kulturskolans och estetgymnasiets elever när han inte är verksam som musiker. Han lyckades på kort tid och med små medel få till ett gott samba-gung. Även 17-åriga sonen Alex visade upp sina färdigheter på djembe med ett hejdundrande solo! Även denna lektion ingick som komplement till pianolektionerna.

Pianot är ju ett fantastiskt instrument men kan tyvärr inte naturligt samla många musikanter på samma gång. Därför har vi alltid ansett det viktigt att var och en av eleverna får goda lektioner på sitt instrument, och att man sedan berikar med andra upplevelser och breddar erfarenheter genom att få pröva på annat där det är självklart och nästan en förutsättning att vara tillsammans.

Efter en liten konsert fortsatte lördagkvällen med gemensam matlagning - 3 rätters! - och frågesport. Vad vi förstår var det mycket fniss och skratt innan sömnen infann sig hos några…

Söndagen drog igång 09:00 och innehöll pianolektioner innan lunch, och därefter avslutades det hela i Alingsås Missionskyrka med en konsert dit allmänheten var inbjuden.

Vi vill särskilt tacka vår föräldraförening som gjort ett fantastiskt arbete och utan vars stöd och hjälp en sådan helg vore omöjlig! Underbar service till oss lärare och ett otroligt arbete som lagts ner för fika och mat.

Till Adan Brown och Thomas Rydfeldt vill vi säga ett stort TACK! Det var fantastiskt roligt att ha er här igen och som vanligt bjuder ni på er själva på alla plan. Thomas, du fick stå på i ett utan paus men var lika glad för det. Hoppas du kommer tillbaka! Adan, du är alltid lika rolig att jobba ihop med och jag önskar att Värnamo låg lite närmare J! Till alla pianister och föräldrar vill vi lärare från Alingsås tacka för en jätterolig helg! Ni är toppen och fantastiskt duktiga och vi hoppas vi får träffa er snart igen!

Varma hälsningar från Karin Gustafsson och Mirjam Mastromonaco .

Fot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Johan Ewermman & Per-uno Ström